45 Love Quotes In Albanian (With English Translations)

45 Love Quotes In Albanian (With English Translations)

There are many reasons why you might want to learn some love quotes (citime dashurie) in Albanian. Perhaps your significant other is Albanian, and you’d like to surprise them with a heartfelt message in their native language. Or maybe you’re just a romantic at heart, and you appreciate the beauty of love quotes in all languages.

Whatever your reasons, we’ve got you covered. Below are 45 love quotes written in the Albanian language, along with their English translations. Note that these are not literal translations but rather the rough meaning of each quote, just to give you an idea of the sentiment.

uTalk over 150 languages - 20% off discount

Most of them are quotes from non-Albanian sources translated into Albanian, but that shouldn’t take away from the beauty of them. You’ll find these useful whether you’re in a long-term relationship or just starting to date someone special.

Learning a couple of these and saying them to your loved one will make a great gift for Valentine’s Day.

We’ve split them up into groups of 5 for easier navigation.

Albanian Love Quotes 1 – 5

Albanian Love Quotes 1

Sa herë që je larg, më mungon gjithçka e jotja. Every time you’re away, I miss everything about you.
Si hëna je i bukur, je i mrekullueshëm, je i vetëm. Si hëna ndricon me praninë tënde gjithcka që rrethon. You are as beautiful as the moon, you are wonderful, you are unique. The moon shines with your presence everything around.
Kam nevojë për ty sepse të dua. I need you because I love you.
Dashuri mundet të jap vetëm ai që dashuron! Love can only be given by someone who loves!
Të dua, pa fillim e pa fund. I love you, without beginning or end.

Albanian Love Quotes 6 – 10

Albanian Love Quotes 2

Buzëqeshja jote e ëmbël më bën të ndihem si në parajsë. Your sweet smile makes me feel like I’m in heaven.
Dashuria dhe dëshira janë dy gjëra të ndryshme: jo gjithçka që duam mund ta dëshirojmë dhe jo gjithçka që e dëshirojmë mund ta duam. Love and desire are two different things: not everything we want can be desired, and not everything we desire can be loved.
Dashuria është memece kur nuk ke fantazi. Love is boring when you don’t have imagination.
Dashuria nuk zgjedh, madhështinë, racën, ngjyrën, fenë, moshën, Dashuria zgjedh zemrën. Love doesn’t choose greatness, race, color, religion, age, love chooses the heart.
Ti je shoqja ime më e ngushtë, krahu ku mbështetem, personi i vetëm të cilit i besoj, ti je dashuria e jetës sime. Je gjithçka për mua! You are my closest friend, the shoulder I lean on, the only person I trust, you are the love of my life. You’re everything to me!

Albanian Love Quotes 11 – 15

Albanian Love Quotes 3

Kur është fjala për femra, gjëja më e rrezikshme është se s’mund të jetohet me to, por as pa ato. When it comes to women, the most dangerous thing is that they cannot be lived with, but neither can they be lived without.
Dhuroji asaj që dashuron, krahë për të fluturuar, rrënjë për ty kthyer, motive për të qëndruar. Give her who loves you wings to fly, roots to return, reasons to stay.
Dashuria nuk është ujë që tretet mbi dhe, por ajo është një zjarr që të djeg kudo që je. Love is not water that dissolves over you, but it is a fire that burns wherever you are.
Në qoftë se e do dikë lëre të lirë, nqs ai vjen tek ty, është i joti, nqs nuk vjen, ska qenë, dhe nuk do të jetë i joti asnjëherë. If you love someone, let him go. If he comes back to you, he is yours, if he doesn’t come back, he wasn’t and he will never be yours.
Kur në zemer mungon dashuria, gjithçka tjetër bëhet e parëndesishme. When love is lacking in the heart, everything else becomes pointless.

Albanian Love Quotes 16 – 20

Albanian Love Quotes 4

Parajsa bëhet e vërtetë kur jam në krahët e tu. Heaven becomes real when I am in your arms.
Mund të kaloj një përjetësi vetëm duke të të parë duke fjetur, je shumë e bukur. I could spend eternity just watching you sleep, you’re so beautiful.
Xhelozia lind me dashurinë po nuk vdes gjithmonë bashkë me të. Jealousy is born with love but does not always die with it.
Dashuria e vërtetë është kur zemra dhe mendja jote thonë të njejtën gjë! True love is when your heart and mind say the same thing!
Ti je arsyeja se pse ekziston mirësia në botë. You are the reason why goodness exists in the world.


Albanian Love Quotes 21 – 25

Albanian Love Quotes 5

Jeta është një lule, prej saj kurrë mos u ndaj se dashuria është mjalti i saj. Life is a flower, never leave it because love is its honey.
Dashuria është që të bën të vajtosh. Love has teeth and claws because it can bite and leave scars.
Ti bën që jeta të ketë kuptim për mua. You make life make sense to me.
Për të shkrirë një zemër që ka vuajtur, duhet dyfishi i dashurisë që ka humbur. To melt a heart that has suffered, it takes twice the love that it has lost.
Dashuria është një armë që të vret pa krismë. Love is a weapon that kills without blood.

Albanian Love Quotes 26 – 30

Albanian Love Quotes 6

Fjalët e dashurisë, të cilat janë gjithmonë të njëjta, marrin shijen e buzëve prej nga dalin. The words of love, which are always the same, take on the taste of lips from whence they come.
Rrahjet e zemrës tënde janë tingulli më i bukur. The beats of your heart are the most beautiful sound.
Ndoshta kemi qenë miq së parë e pastaj dashnorë. Por ndoshta kështu janë dashnorët. Maybe we were friends first and then lovers. But maybe that’s how lovers are.
Mund të shoh vetëm ty përgjithmonë dhe ende të ndjehem sikur të shoh për herë të parë. I can look at you forever and still feel like I’m seeing you for the first time.
Kur jam larg teje, jam vetëm gjysma e personit që dua të jem. When I’m away from you, I’m only half the person I want to be.

Albanian Love Quotes 31 – 35

Albanian Love Quotes 7

Kur je i trishtuar shih në sytë e atij që dashuron dhe në ato sy do të gjesh forcën për të buzëqeshur. When you’re sad, look into the eyes of the one you love and in those eyes you will find the strength to smile.
Dashuria është syri I një të verbëri dhe dëgjimi I një të shurdhëri. Love is the eye of a blind man and the hearing of a deaf man.
Zemra është pasuri, që as nuk shitet, as nuk blehet por dhurohet. The heart is a treasure, it neither sells nor buys but gives.
Dashuria është det gjithkush mund të zhytet por ai(ajo)që nuk di not mund edhe të mbytet. Love is the sea that everyone can drown in but he(she) who does not know how to swim may drown.
Ruaje dashurinë e vërtetë se ajo të vjen njëherë në jetë. Preserve true love because it comes once in life.

Albanian Love Quotes 36 – 40

Albanian Love Quotes 8

Sa herë që mendoj për ty dhe ti nuk je aty, përqafoj jastëkun tënd sikur të ishe ti dhe fle e zgjohem me aromën tënde. Every time I think of you and you are not there, I embrace your pillow as if it were you and sleep and wake up with your scent.
Kur duam dikë për virtytet e tij, nuk është dicka e vecantë, por kur fillojmë ta duam për mangësitë, atëherë kjo është dashuri. When we love someone for his virtues, it is not something special, but when we begin to love him for his defects, then this is love.
Pavarësisht se nga çfarë përbëhen shpirtrat tanë, shpirti i tij dhe i imi janë të njëjtë. No matter what our spirits are made of, his and mine are the same.
Të mos duash nga frika se mos vuan është si të mos lindësh nga frika për të jetuar. Not to love for fear of suffering is like not being born for fear of living.
Pa nderime s’ka dashuri. Without respect there is no love.

Albanian Love Quotes 41 – 45

Albanian Love Quotes 9

Premtimi me i bukur qe mund ti bejme njeri-tjetrit eshte: “Do te takohemi neser serish.” The most beautiful promise we can make to each other is: “We’ll meet again tomorrow.”
Koha do të eci dhe të dy do të plakemi, por, dashuria ime për ty nuk do të vdes kurrë. Time will pass and we will both grow old, but my love for you will never die.
Kur ëmbëlsia zëvendëson pasionin, do mësojmë se kemi dashuruar vërtet. When sweetness replaces passion, we will know that we have really loved.
Kurrë mos ji i friksuar ti thuash dikujt që e do, ata mund të ta thyejnë zemrën, por ti mund të thyesh të tyren nqs nuk ja thua. Never be afraid to tell someone you love them, they may break your heart but you can break theirs if you don’t.
Nuk e di se çfarë do të bëja pa ty në jetën time. I don’t know what I would do without you in my life.

Albanian Udemy course

We hope you’ve enjoyed reading these love/romance quotes in the beautiful Albanian language. While some of them might not be literal translations, we think they still capture the essence and sentiment of each quote.

If you’re in a relationship with someone who speaks Albanian, we hope you’ll be able to use these quotes to surprise and delight your partner. Check out our original Albanian love poems for more romantic Albanian language content.

Thanks for reading!